De 6 verschillende heren tassen

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten tassen voor heren. Tijdens de zoektocht naar een geschikte heren tas is het dus niet gemakkelijk om daadwerkelijk een keuze te maken. Jouw keuze is namelijk geheel afhankelijk van de bestemming waar jij naartoe wilt gaan en wat je precies wilt meenemen. In dit artikel bespreken wij de 6 verschillende en meest gebruikte heren tassen.

1. Rugtas heren

Deze tas wordt middels twee banden op de rug gedragen. Nog altijd is de rugzak de meest populaire tas in Nederland. Bijna iedereen heeft tijdens zijn schoolperiode gebruik gemaakt van dit type tas. Het is geheel afhankelijk van iemand zijn levensstijl of hij na zijn schoolperiode alsnog gebruik blijft maken van een rugzak.

Rugtassen kunnen namelijk gebruikt worden voor meerdere doeleinde. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een weekend weg met vrienden of familie. Toch kiezen de meeste heren er uiteindelijk voor om de rugtas te vervangen voor een ander soort tas, namelijk een aktetas of laptoptas.

Wanneer dragen mannen een rugtas?

De meeste jongens dragen een rugtas als zij naar school gaan en de meeste mannen dragen deze tas naar kantoor of in het weekend. Indien jij van plan bent om een rugtas te gaan dragen naar kantoor, kies dan voor een stijlvol model gemaakt van leer. Dit zorgt namelijk voor net een wat meer zakelijke uitstraling. Een rugtas wordt vaak gedragen uit gemak. Je kunt meerdere spullen opbergen en daarnaast is een rugzak gemakkelijk te dragen.
rugzak heren

Als jij op het punt staat om een nieuwe rugzak aan te schaffen, let er dan wel op dat de bodem verstevigd en waterdicht is. Kostbare spullen worden op deze manier extra beschermd.

2. Aktetas heren

In de meeste gevallen is een aktetas rechthoekig en gemaakt van stevig leer. De tas zelf bestaat vaak uit meerdere opbergvakken. Deze vakken worden gebruikt voor het opbergen van documenten en papieren. Tegenwoordig wordt er steeds minder papier gebruikt wegens duurzaamheid en de ontwikkelingen in de digitale wereld. Dit zorgt ervoor dat de vakken in zo’n aktetas dus wat overbodig worden en daarom wordt deze tas tegenwoordig ook wat minder gebruikt. Ondanks dat blijft de aktetas toch één van de bekendste soorten tassen in de herenmode.

aktetas heren

Wanneer dragen mannen een aktetas?

Veel heren associëren een aktetas met de medische wereld. Artsen gebruiken deze tas vaak voor het opbergen van bijvoorbeeld dossiers van cliënten. Heb jij dus een baan waarbij je veel papierwerk gebruikt? Dan past een aktetas misschien wel bij jou. De meeste heren maken tijdens het weekend geen gebruik van een aktetas. Dit model kan echt worden gezien als een zakelijke herentas. Kleding is hier bijvoorbeeld lastig in op te bergen. Ook is een aktetas niet geschikt voor heren die een laptop willen opbergen.  Ga jij dus een weekendje weg met vrienden of familie? Dan is een weekendtas misschien meer iets voor jou!

3. Weekendtas heren

Zonder een weekendtas kan geen enkele man op zakenreis met collega’s of een weekend weg  met vrienden. Door gebruik te maken van een weekendtas is het namelijk mogelijk om verschillende artikelen uit jouw kledingkast mee te nemen.

Verder is het gebruikelijk om een weekendtas aan te schaffen inclusief draagkoord. Een draagkoord kan de last van het gewicht van jouw weekendtas verlichten. Mannen moeten er ook rekening mee houden dat niet alle weekendtassen automatisch geschikt zijn als handbagage. Zorg er dus voor dat jij het juiste formaat aanschaft.


In vergelijking met vrouwen hebben mannen niet heel veel bagageruimte nodig. Mocht jij toch twijfelen over de ruimte van een weekendtas, lees dan deze tips omtrent het zo efficiënt mogelijk inpakken.

Wanneer dragen mannen een weekendtas?

Weekendtassen kunnen gedragen worden door heren tijdens verschillende gelegenheden. Men kan er namelijk voor kiezen om gebruik te maken van dit type tas tijdens een weekend weg met vrienden, maar ook tijdens een zakenreis met collega’s. Iedere zakenman wil een goede eerste indruk achterlaten en daarom adviseren wij om te kiezen voor een stijlvolle leren weekendtas zoals op de afbeelding hierboven.

4. Sporttas heren

Een sporttas is geschikt voor iedere man die zich staat uit te sloven in de sportschool. Een stoere en stevige sporttas is tenslotte essentieel om je flesje water, handdoek en sportoutfit mee te brengen naar de sportschool. Echter is het wel verstandig om goed na te denken over het gewenste formaat, materiaal en de juiste indeling van deze tas.

Ben jij bijvoorbeeld iemand die enorm veel attributen meeneemt naar de sportschool, kies dan voor een iets groter formaat gemaakt van leer. Een leren sporttas gaat niet snel kapot en is gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast houden mannen van gemak en gebruiken ze een tas vaak voor meerdere doeleinden. Met een leren tas loop je er in het dagelijks leven ook nog netjes bij!

Wanneer dragen mannen een sporttas?

Sommige mannen vergelijken een sporttas met een weekendtas, maar deze twee tassen blijken niet precies hetzelfde. Echter kunnen mannen prima een sporttas gebruiken als weekendtas of reistas.

5. Laptoptas heren

In de meeste gevallen is een laptop het duurste wat je onderweg meeneemt. Met deze gedachte in je achterhoofd is het verstandig om dit voorwerp goed te beschermen.  Bij de aankoop van een laptop tas moet je rekening houden met het formaat van je laptop, bijvoorbeeld 13 of 15 inch. Bij de aanschaf van een laptop tas is het noodzakelijk om te kijken of deze tas ook bescherming biedt. Zonder bescherming is de kans op beschadiging groot. Neem je naast je laptop ook nog andere spullen mee? Houd er dan rekening mee dat er nog genoeg ruimte overblijft daarvoor.

Wanneer dragen mannen een laptoptas?

De meeste mannen met een kantoorbaan maken vandaag de dag gebruik van een laptop tas. Een laptop tas is lastig te gebruiken voor doeleinden waar geen laptop voor nodig is. Het is dus echt een tas voor doeleinde en dat is het beschermen van jouw laptop.

6. Laptop sleeve heren

Vrijwel iedere man die werkzaam is op kantoor beschikt over een laptop sleeve. Een laptop sleeve is een hoes, meestal gemaakt van canvas of leer, bedoeld om jouw laptop te beschermen. Als jij bijvoorbeeld per ongeluk je laptop ergens tegenaan stoot of laat vallen, zorgt deze hoes ervoor dat jouw laptop niet direct kapot gaat. Indien jij op het punt staat om een laptop sleeve te kopen, houdt er dan rekening mee dat niet alle modellen voorzien zijn van een speciale schuimlaag. De functie van deze schuimlaag is om jouw laptop extra goed te beschermen tegen valpartijen of harde stoten.

Verder blijkt In de praktijk dat niet iedere laptop sleeve correct aansluit bij de afmeting van een laptop. Tip: vergelijk de binnenmaat (dus niet de buitenmaat) van een laptop sleeve met de afmeting van jouw laptop. Op deze manier weet je in ieder geval zeker dat het formaat in orde is.

Wanneer dragen mannen een Laptop Sleeve?

Een laptop sleeve is handig om te gebruiken bij klantbezoeken of dagelijks gebruik waarbij je alleen je laptop nodig hebt. Ben jij veel onderweg met jouw laptop en neem je daarbij weinig andere spullen mee? Dan is een laptop sleeve misschien wel iets voor jou!

Lees meer:

Hoe combineer ik mijn weekendtas?

Hoe combineer ik mijn weekendtas?

Mannen die bruine leren weekendtassen dragen komen aantrekkelijk, robuust en chic voor de dag. De kleur bruin staat namelijk voor eerlijkheid, loyaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast

Lees verder »