6 tips om je weekendtas zo efficiënt mogelijk in te pakken

Ga je nou een dagje weg, een weekend of een lange vakantie? Iedereen kent wel het probleem die opspeelt bij het inpakken van je weekendtas. Wij geven hieronder zes tips om jouw weekendtas zo efficiënt mogelijk in te pakken.

 1. Pak alleen de kledingstukken die je daadwerkelijk nodig hebt

  Een weekendtas inpakken gaat niet vanzelf. Wat veel mensen niet weten, is dat je maar 1/3 van de kledingstukken daadwerkelijk gebruikt die meegaan in jouw weekendtas. Ga bij jezelf daarom goed na welke kledingstukken je wanneer aan wilt trekken en voorkom dat je onnodig te veel kleding meeneemt. Probeer in gedachte alvast een planning te maken wanneer je welk kledingstuk wilt gaan dragen.

 2. Begin met je schoenen!

  Plaats je schoenen altijd op de bodem van een weekendtas en leg deze op precies dezelfde manier neer zoals in een schoenendoos. Vul je schoenen vervolgens op met een paar sokken of ondergoed. Op deze manier benut je extra ruimte en zorg je ervoor dat de schoenen niet plat aankomen op de bestemming.

 3. Vul de gaten op

  Als je schoenen netjes op de bodem van een weekendtas of koffer liggen, kan je vervolgens de gaten eromheen opvullen. Vul de gaten bijvoorbeeld op met kleinere kledingstukken zoals een t-shirt of korte broek.

 4. Rol je kleding op

  Kledingstukken die zijn opgevouwen nemen over het algemeen meer ruimte in beslag dan kledingstukken die zijn opgerold. Door een t-shirt, trui of broek op te rollen kan je meer ruimte creëer in jouw weekendtas. Ook kun je er vervolgens voor kiezen om deze kledingstukken te verpakken in een plastic zak. Op deze manier kun je eventuele verschuivingen voorkomen.

 5. Plaats de spullen die je snel nodig hebt bovenop

  Niemand ziet het zitten om zijn hele weekendtas overhoop te halen. Het is dus verstandig om de spullen die je snel nodig hebt bovenop te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan je paspoort, zonnebril of toilettas. Dit bespaart je een hoop tijd en gedoe!

 6. Draag zoveel mogelijk kledingstukken en accessoires op de dag van vertrek

  Het is verstandig om op de dag van zoveel mogelijk kledingstukken en accessoires te dragen. Kledingstukken of accessoires nemen over het algemeen veel ruimte in beslag. Het is dus verstandig om op de dag van vertrek een jas en spijkerbroek te dragen.

Lees meer:

Hoe combineer ik mijn weekendtas?

Hoe combineer ik mijn weekendtas?

Mannen die bruine leren weekendtassen dragen komen aantrekkelijk, robuust en chic voor de dag. De kleur bruin staat namelijk voor eerlijkheid, loyaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast

Lees verder »